Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@07:14:09 GMT

اختتامیه جشنواره سراسری «اذان منتظران» در همدان

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۴۳۶۵

اختتامیه جشنواره سراسری «اذان منتظران» در همدان

 رتبه اول تا سوم برگزیدگان افراد بزرگسال بودند و به کودکان جایزه‌‎ای تعلق نمی‌گرفت که تدبیر و موافقت استاندار همدان از بین کودکان و نوجوانان شرکت کننده در این جشنواره در سه بخش نقاشی، عکاسی و کلیپ افرادی به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری «اذان منتظران» روز پنجشنبه با حضور امام جمعه و استاندار همدان، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و مدیران کشوری، در محل استانداری همدان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس ستاد اقامه نماز استان همدان گفت: در نوشته های علمی، داستان، خاطرات، مستندات، پویانمایی، عکس، نقاشی و سایر آثار هنری، صدای اذان آنقدر صمیمی به گوش می‌رسید که انگاره‌ای از لحظه آفرینش را در ذهن انسان خلق می‌کرد.

حجت الاسلام سید مرتضی حسنی حلم افزود: اقشار مختلف شعیه و سنی از مناطق مختلف ایران اسلامی آثار خلاقانه خود را به جشنواره سراسری فرهنگی هنری اذان منتظران ارسال کردند که بیشترین آثار ارسالی مربوط به استان گلستان است.

وی خاطرنشان کرد: ستاد اقامه نماز استان همدان در راستای رسالت خود مبنی بر توسعه، ترویج و تعمیق بخشی فرهنگ نورانی نماز است در طول سال اقدام به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در قالب های مختلف می‌کند.

رییس ستاد اقامه نماز استان همدان گفت: با توجه به اهمیت اذان به عنوان شعار مهم دین و مقدمه ورود به نماز، ایده برگزاری جشنواره اذان برای نخستین بار در کشور مطرح شد که پس از تصویب در شورای اقامه نماز استان همدان با حضور نماینده ولی فقیه و استاندار و هماهنگی با ستاد اقامه نماز کشور روند اجرای جشنواره اذان منتظران آغاز کرد.

حجت الاسلام حسنی حلم ادامه داد: جشنواره علمی، ادبی و هنری در ۱۰ قالب مقاله علمی، مستند، کلیپ کوتاه، موشن گرافی، نقاشی، خوشنویسی، عکاسی، شعر، خاطر و داستان آغاز به کار کرد.

وی گفت: در ابتدای شورای سیاست گذاری جشنواره با حضور نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان و صداوسیما و چند تن از مدیران کل در جلسه کشوری ستاد اقامه نماز تشکیل و در ذیل آن ستاد برگزاری جشنواره به ریاست استاندار و با مشارکت دستگاه های استانی مشخص شد.

رییس ستاد اقامه نماز استان همدان با یادآوری اینکه پوستر جشنواره سوم آذر ماه سال گذشته رونمایی شد، اظهار کرد: پس از فراهم کردن مقدمات برگزاری جشنواره با مساعدت استاندار، نشست‌های تمهیدات مقدمات جشنواره به صورت منظم در هفت نوبت در دفتر معاون سیاسی استانداری برگزار و مسائل مربوط به جشنواره با جدیت مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.

حجت الاسلام حسنی حلم، تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته شامل تشکیل کمیته‌های مختلف و تعیین تکلیف وظایف آنها، راه‌اندازی دامنه سایت اختصاصی جشنواره، تهیه و چاپ پوستر و تیزر توسط ستاد اقامه نماز استان، برگزاری جلسات کمیته‌ها و پیگیری مصوبات، استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای تبلیغات محیطی و نصب بنر و اطلاع رسانی از طریق تلویزیون‌های شهری، بیلبوردها و فضای مجازی، مکاتبه با روسای دانشگاه‌ها و شورای سیاست‌گذاری ائمه است.

وی اضافه کرد: پس از اتمام زمان فراخوان دو هزار و ۱۰۶ اثر در قالب های مختلف ارسال که نسبت به دسته بندی آنها و ارائه به کمیته داوری اقدام شد.

رییس ستاد اقامه نماز استان همدان، تاکید کرد: کمیته داوری به ریاست استاندار همدان اقدام به تهیه سامانه اختصاصی برای داوری آثار کرده و از داوران کشوری برای ارزیابی و داوری بهره گرفت که کمیته علمی و داروی جشنواره اذان منتظران از ابتدای بهمن ماه کار خود را آغاز کرد.

گفتنی است؛ کمیته داوری آثار به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته نظارت و ارزیابی به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان محول شده بود.

کد خبر 574545

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جشنواره اذان استان همدان استاندار همدان صدا و سیما شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو

بزرگ‌ترین مسجد ژاپن به نام مسجد «چامی» در «شیبویا» توکیو کسانی را که با معماری زیبا به سبک عثمانی‌اش روبرو می‌شوند، شگفت‌زده می‌کند.

این مسجد گواهی قابل توجه بر تنوع فرهنگی در میان افق مدرن شهر توکیو است.

با این حال، بر خلاف برخی از شهرهایی که مساجد در آنها کاملا مشهود و قابل روئیت هستند در توکیو تعداد زیادی از آنها اغلب به طور نامحسوس در بافت شهری قرار دارند.

در اینجا توضیحاتی درباره برخی از مساجد توکید که فعالیت دارند اما می‌توان گفت از چشم‌ها پنهان هستند، ارائه شده است.

۱. مسجد نوسانتارا، آکیهابارا

این مسجد در طبقه پنجم یک ساختمان بسیار ساده قرار دارد که دارای مدیریت اندونزیایی است.

سالن‌های نماز در این مسجد به زیبایی تزئین شده اند و تعداد زیادی کتاب آسمانی قرآن در آنها قرار دارد که به مهمانان هدیه داده می‌شود.

همه راهنمایی‌هایی که برای مراجعه کنندگان و نمازگزاران لازم است به زبان‌های ژاپنی، اندونزیایی و عربی در این مسجد گذاشته شده است .

«شیخ احمد مائنو»، یکی از ائمه جماعات معروف نمازهای جماعت را به طور منظم در این مسجد اقامه می‌کند.

یک رستوران حلال وابسته به این مسجد نیز در آن طرف خیابان وجود دارد که منوهای حلال شامل انواع غذاها را ارائه می‌کند.

۲. مسجد شین اوکوبو، شین اوکوبو

در کوچه ای باریک در یکی از خیابان‌های توکیو واقع در «Koreatown» مسجدی وجود ارد که صدای اذان را همیشه در خیابان‌های اطراف طنین انداز می‌کند و بسیاری از ساکنان خارجی و صاحبان مشاغل را در این منطقه فرا می خواند تا از کارهای روزانه خود دست بردارند و برای اقامه نماز به مسجد بیایند.

این مسجد در حقیقت شامل یک اتاق نماز در یک ساختمان است و چشم اندازی خاصی که نشان ‌دهنده وجود مسجد در این منطقه باشد، ندارد.

با اینکه این مسجد در حقیقت یک فضای بسیار کوچک را به خود اختصاص داده است اما دارای یک وضوخانه، قفسه ای پر از کتاب‌های اسلامی و فضای مناسبی برای اقامه نماز است.

۳. مسجد جامع، کینشینشو

در فاصله چند قدمی خروجی ایستگاه متروی کینشینشو ، مسجد جامع که دارای فعالیت ۲۴ ساعته است و همه روزه باز است، وجود دارد.

این مسجد یک نگهبان ژاپنی دارد که قبل از هر نماز جمعه از نمازگزاران استقبال می‌کند و به آنها خوشامد می‌گوید.

این مسجد همچنین جلساتی را برای تازه مسلمانان ژاپنی برگزار می‌کند و با انها درباره دین اسلام صحبت می‌شود.

مسجد جامع هر سال در ماه رمضان مراسم افطار برای مسلمانان و تازه مسلمانان برگزار می‌کند.

۴ . مسجد و مرکز اسلامی دارالتقوی ، اوجیما

مسجد دارالتقوی، فضای مناسبی را به منظور اقامه نماز و برگزاری مراسم دعا و نیایش برای مردم ساکن در اطراف بخش کوتو در توکیو فراهم می کند.

حوض بسیار زیبایی در بیرون مسجد برای وضو گرفتن و همچنین قفسه ای برای نگهداری کفش ها وجود دارد. تقریباً همین است.

این مسجد اگرچه در یک کوچه بسیار باریک و کوچک در منطقه مسکونی اوجیما واقع شده است، اما کارگران مهاجر و تاجران زیادی که به این منطقه می‌آیند برای استراحت و اقامه نماز به این مسجد می‌آیند و این مسجد در حقیقت بهترین دوست آنهاست.

۵. مسجد اخلاص، کابوکیچو

تصور اینکه دقیقا در وسط منطقه معروف «چراغ قرمز» توکیو یک مکان عبادت وجود داشته باشد، سخت است، اما مسجد اخلاص در واقع یک عبادتگاه منظم برای بسیاری از افرادی است که در این منطقه کار می کنند.

 در این مسجد کوچک اما پاکیزه نمازهای یومیه و نماز جمعه به طور مرتب برگزار می‌شود و مردم حتی در راهروهای آن نماز می خوانند.

موقعیت مکانی این مسجد بسیار عجیب است ، اما جالب اینکه بسیاری از افرادی که در این منطقه معروف توکیو مرتکب کار خطا یا گناهی می‌شوند به این مسجد که خانه امنی برای آنها محسوب می‌شود، می‌آیند و استغفار می‌کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • جشنواره ملی منتظران در خاش برگزار شد
  • اقامه نماز بر پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • مساجد پنهان در کوچه‌پس‌کوچه‌های توکیو
  • اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه در فارس
  • اولین نماز جمعه در «فرومد» اقامه شد
  • اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک ونوجوان رضوی- همدان
  • اقامه نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان
  • اقامه نماز جمعه ارومیه به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی
  • اقامه نماز جمعه اصفهان به امامت حجت الاسلام والمسلمین محمودی
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان